Heb je het plafond in jouw huidige bedrijfspand bereikt? Dan kun je verhuizen naar een ander pand. Als je nog voldoende potentie ziet op de huidige locatie, kun je jouw bedrijf mogelijk ook uitbreiden. Omdat uitbreiding flink wat geld kost, heb je hier waarschijnlijk een bedrijfslening voor nodig. Als je nog niet eerder zo’n lening hebt aangevraagd, weet je misschien niet hoe je dit doet. In dat geval biedt het onderstaande stappenplan uitkomst. Hierdoor weet je precies welke stappen je moet doorlopen om een bedrijfslening aan te vragen.
Stap 1: beste lening voor jouw bedrijf kiezen
Wie denkt dat er slechts één mogelijkheid is voor ondernemers op het gebied van zakelijk financieren, heeft het mis. De meeste geldverstrekkers bieden namelijk verschillende financieringen aan. De bekendste twee zijn een zakelijke lening en zakelijk krediet. Wil je het geld gebruiken om een langlopende investering in jouw bedrijf te financieren? Kies dan voor een zakelijke lening. Zakelijk krediet biedt uitkomst als je bijvoorbeeld een tijdelijk tekort aan liquide middelen op wilt lossen. Naast de twee genoemde financieringsvormen kun je ook nog een zakelijke hypotheek afsluiten. Dit is vooral interessant als je op zoek bent naar een financiering voor de aankoop van een bedrijfspand.
Stap 2: account aanmaken bij een geldverstrekker
Weet je inmiddels welke lening in jouw situatie de beste keuze is? Ga dan op zoek naar een geldverstrekker waarbij je deze af kunt sluiten. Omdat veel partijen zakelijke financieringsvormen aanbieden, is het niet bijzonder lastig om er eentje te vinden. Heb je een geschikte geldverstrekker gevonden en wil je hier een aanvraag indienen? Maak dan allereerst een account aan. Zonder account kun je namelijk geen bedrijfslening aanvragen. Dit kost je slechts een fractie van jouw tijd, waardoor je het aanvraagproces binnen de kortste keren voort kunt zetten.
Stap 3: Gegevens invullen en documenten aanleveren
Als je een account hebt aangemaakt, kun je verder met het aanvragen van een bedrijfslening. In deze stap vraagt een geldverstrekker jou allereerst om bepaalde gegevens in te vullen. Het gaat hierbij niet alleen om gegevens van jouw bedrijf, maar ook om persoonsgegevens. Laatstgenoemde gegevens gebruikt een geldverstrekker voor een aanbod op maat. Om een zo goed mogelijk voorstel te kunnen maken, moet je ook een aantal financiële gegevens van jouw bedrijf aanleveren. Een geldverstrekker wil bijvoorbeeld een recente jaarrekening hebben, evenals een transactieoverzicht van de afgelopen vijftien maanden.
Stap 4: Aanvraag indienen
Voordat je een bedrijfslening aanvraagt, is het verstandig om het voorstel goed te bestuderen. Kijk niet alleen naar de aflossing, maar ook naar de zakelijke lening rente die je moet betalen. Hierdoor weet je niet alleen hoeveel je kunt lenen, maar ook welk bedrag je iedere maand over moet maken naar een geldverstrekker. Staat het voorstel je aan? Dien dan een aanvraag in. Er wordt vervolgens nauwkeurig naar jouw aanvraag gekeken. Het kan zijn dat een geldverstrekker je vraagt om extra documenten aan te leveren. Is dit niet het geval en keuren zij jouw aanvraag goed? Dan kun je vrijwel direct gebruik maken van de bedrijfslening.